Peite logo.png
Toimisto

ARKKITEHTIKONTTORI PETRI PUSSINEN OY on vuonna 1990 perustettu tamperelainen arkkitehtitoimisto.
Suunnittelemme erityisesti liikerakennuksia ja julkisia rakennuksia. Kohteita on kaikkialla Suomessa ja myös ulkomailla.
Teemme korkeatasoista ja innovatiivista suunnittelutyötämme kaupungin vanhimman teollisuusrakennuksen, Finlaysonin Vanhan tehtaan ylimmässä kerroksessa.


ARVOT

Ilo. Meillä on töissä kivaa - toivomme sen välittyvän tuotteisiimmekin. Särkänniemen elämyspuiston suunnittelu on antanut meille mahdollisuuden viedä ilo äärimmäisille rajoille jo vuodesta 1990.

Detaljit. Yksityiskohdat ovat työn jälkiä. Omassa suunnittelussamme pyrimme siihen, että rakentajien ammattitaito ja työn jälki näkyy.


TAVOITE

Liike on vuorovaikutusta. Tavoitteenamme on luoda rakennuksesta selkeä kokonaisuus, jossa on helppo orientoitua ja toimia. Tehtaassa se on turvallisuutta ja tehokkuutta. Lentoasemalla se on nopeutta ja matkustamisen helppoutta. Kaupassa se on myymistä ja ostamista. Elokuvakeskuksessa se on koko elokuvissa käymisen kokemus.


HISTORIA

Yritys toimi kuusi ensimmäistä vuotta Klingendahlin kiinteistössä. Vuodenvaihteessa 1997 Klingendahlin 160 m2:n tilat kävivät meille ahtaiksi, jolloin muutimme vanhaan tehdashalliin Finlaysonin alueelle. Arkkitehtikonttori oli pinta-alaltaan Tampereen suurin arkkitehtitoimisto (2 000 m2) joulukuuhun 1999 asti.

Finlaysonin tiloihimme suunnittelimme Aamulehti-yhtymän pääkonttorin, joka muutti rakennukseen vuosituhannen vaihteessa. Nyt toimimme Finlaysonin Vanhassa tehtaassa (TR 1), yhdessä Pohjoismaiden vanhimmista tehdasrakennuksista.

Pukki